Kinesist Leuven

Behandeltraject kinesitherapie voor uw aandoeningen

Ontdek de behandelstrategieën van onze kinesisten te Leuven. Sinds kort beoogt Magnus Kinesitherapie meer informatie te geven over het zorgpad dat we hanteren. Het doel is om patiënten meer te betrekken d.m.v. kennis over het ziektebeeld en aldus controle te nemen over hun herstel.

TENNISELLEBOOG

Klachten van een tenniselleboog komen vaak voor in onze samenleving (1). In tegenstelling tot de naam doet vermoeden komt de klacht niet alleen voor bij sport maar ook bij niet sport gerelateerde activiteiten (vb.: bepaalde jobs kunnen de klachten veroorzaken). Tenniselleboogklachten blijven vaak terugkomen en bevinden zich t.h.v. de pezen van de spieren die de pols strekken (polsextensoren). Een adequate behandeling met frequente opvolging door uw kinesitherapeut is essentieel om pijnvrij te bewegen en de pezen progressief (preventief) te versterken.

DISCUS HERNIA

Iedereen heeft vast en zeker wel eens van een hernia gehoord, maar wat is dat nu eigenlijk? Onze wervelkolom bevat in het totaal 33 wervels: zeven halswervels (Cervicaal: C1 tot C7), twaalf borstwervels (Dorsaal: D1 tot D12), vijf lendenwervels (Lumbaal: L1 tot L5), vijf sacrale wervels (het heiligbeen) en vier staartwervels (het staartbeen).

Tussen de wervellichamen zit er telkens een tussenwervelschijf, ook wel ‘discus vertebralis’ genoemd. Deze discus bestaat grotendeels uit kraakbeen en we onderscheiden twee delen: een buitenste ring of ‘annulus fibrosus’ en een binnenste kern of ‘nucleus pulposus’. Als we jong zijn is de discus geleiachtig en doorschijnend, met een grote elasticiteit en belastbaarheid. Op latere leeftijd verdwijnen deze eigenschappen: de tussenwervelschijf wordt droger, minder belastbaar en elastisch.

ILIOTIBIAAL BAND SYNDROOM

Iliotibiaal band syndroom is de 2de meest voorkomende klacht bij lopers na scheenbeenvliesontsteking en komt bij ongeveer 10% van de lopers voor. Het is dus een belangrijke blessure die vaak onbehandeld blijft maar goed vermeden en behandeld kan worden.

MAGNUS Kinesitherapie Leuven

Erasme Ruelensvest 11 | 3001 Leuven