Personal coaching

Topsport ervaring

 

Onze coaches hebben een achtergrond als topsporter en hebben reeds topsporters begeleid. Deze combinatie laat ons toe om de benodigdheden voor een topsportcarriere beter in te schatten, te creëren en te ondersteunen. Aandacht voor blessures, leren taperen/pieken en toetreden tot de leefwereld van de sporter en zijn of haar omgeving (familie, vrienden, sportmedici, supporters, ...) zijn van groot belang om een maximale effectiviteit te halen uit elke training.

Beweegexperts

 

De sleutel tot succes in veel sporten is het aanpassen van beweegpatronen en motorisch leren. Door de combinatie van sporttechnische kennis en het beweegapparaat zijn onze coaches zeer sterk in het optimaliseren van de beweging door een op maat gemaakt oefenpakket, rekening houdende met eventuele lichamelijke beperkingen (spierlengte, beweeglijkheid gewrichten, klachten, ...). Als coach en kinesitherapeut is het mogelijk om een versneld leerproces te verkrijgen. Hierdoor zijn onze atleten zelden geblesseerd en maken we hen sneller belastbaar.

Maximalisatie trainingstijd

 

De sleutel tot succes in veel sporten is het aanpassen van beweegpatronen of ook wel motorisch leren. Door de combinatie van sporttechnische kennis en het beweegapparaat zijn onze coaches zeer sterk in het optimaliseren van de beweging door een op maat gemaakt oefenpakket, rekening houdende met eventuele lichamelijke beperkingen (spierlengte, beweeglijkheid gewrichten, klachten, ...). Als coach en kinesitherapeut is het mogelijk om een versneld leerproces te verkrijgen. Hierdoor zijn onze atleten zelden geblesseerd en maken we hen sneller belastbaar.

Data analyse - monitoring

 

Aan de hand van ons logboek systeem is het mogelijk om de trainingsbelasting goed op te volgen en bij te sturen. De geplande trainingen zullen nooit exact volgens planning verlopen en het is dus cruciaal om een de effectief uitgevoerde training te vergelijken. Hierdoor kunnen we wekelijks de planning bij sturen met een op maat aangepaste planning op basis van jou mogelijkheden.

Training impulse score

Monotonie van de training (variabiliteit)

Voedingsadvies tapering - wedstrijd

Om een optimale prestatie te leveren is voeding belangrijk en met name in de laatste 48-72 uren voor een uithoudingswedstrijd. Het berekenen van de juiste hoeveelheden is uitermate belangrijk om een maximale koolhydratenstapeling in de spieren te verkrijgen. Wij leveren dan ook een voedingscalculator en advies op maat om je prestatie te optimaliseren.

MAGNUS Kinesitherapie Leuven

Erasme Ruelensvest 11 | 3001 Leuven